Mexic, DISTRUS după cutremur. Peste 40 de clădiri au fost distruse, iar 500 - avariate

Embed:
Peste 40 de clădiri au fost distruse în totalitate, iar alte cel puțin 500 au fost avariate în capitala Mexicului în urma cutremurului de ieri. Anunțul a fost făcut de către primarul orașului, care a menționat că toate aceste blocuri vor trebui inspectate şi reparate înainte ca oamenii să revină la casele lor.

Între timp, căutările pentru eventuali supraviețuitori continuă. Polițiști și pompieri, ajutați de simpli cetățeni, sapă cu disperare dărâmăturile, în speranța că sub ele s-ar mai afla cineva în viață.

Rudele celor dați dispăruți așteaptă cu sufletul la gură informații despre apropiaţi.

”Sper că mama mea a supraviețuit. Sper că ea trăiește.”

Iar unii localnici numără pierderile pe care le-au avut de suferit.

”Sperăm că autoritățile ne vor ajuta, pentru că blocul nostru este distrus complet.”

Cel puţin 224 de oameni au murit în urma cutremurului cu magnitudinea 7,1, produs la numai câteva ore, după ce s-a desfășurat un exercițiu de pregătire pentru astfel de dezastre. Sirenele au sunat, însă majoritatea locuitorilor au crezut că totul face parte din simulare şi nu au reacţionat prompt. Zeci de clădiri s-au prăbuşit, iar aproape 4 milioane de oameni au rămas fără curent electric. Şcolile din oraş au fost închise, iar toate zborurile de pe aeroportul din Mexico au fost anulate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu