Metode rapide de curăţare a bijuteriilor: Sosul preferat pentru pizza poate fi ingredientul salvator

Sosul pentru pizza poate fi ingredientul salvator în cazul în care inelul preferat şi-a pierdut strălucirea. În cazul în care vreţi să-i redaţi strălucirea, nu atelierele bijutirilor sunt cele mai aproape locuri spre care să vă îndreptaţi, ci propria bucătărie.


Indiferent dacă le-aţi primit, sunt moştenite de la generaţiile trecute sau le-aţi cumpărat şi apoi le-aţi uitat prin cutia de bijuterii, cele mai multe inele, coliere sau pandantive ajung să-şi piardă strălucirea odată cu timpul.  În cazul în care doriţi să readuceţi la viaţă, nu vă grăbiţi spre primul atelier pentru a le curăţa. Specialiştii sunt de părere că, dând dovadă de puţină îndemânare, puteţi face acest lucru în propria casă, scrie 

Metode de curăţarea a bijuteriilor acasă:

Bicarbonat de sodiu şi detergent de vase

Aveţi nevoie de puţin detergent de vase, bicarbonate de sodiu, folie de aluminiu, apă şi un castron. După ce puneţi folie de aluminiu pe întreaga suprafaţă a vasului, adăugaţi bicarbonatul de sodiu, detergentul de vase şi apă fierbinte. Lăsaţi bijuteriile în acest amestec timp de 10 minute şi apoi curăţaţi cu o periuţă de dinţi. La final, uscaţi bijuteriile cu un şervet de bumbac.

Oţet

Oţetul redă rapid strălucirea aurului. Puneţi bijuteriile de aur în oţet  timp de până la 15 minute, apoi utilizaţi o periuţă de dinţi moale pentru a le curăţa. La final clătiţi-le bine în apă.

Ketchup

Sosul preferat pentru pizza poate fi ingredientul salvator atunci când vine vorba de curăţarea bijuteriilor. Aciditatea roşiilor poate îndepărta stratul depus pe ineul preferat, dacă îl lăsaţi să acţioneze 5-10 minute, scrie adevarul.ro

loading...

Lasă un comentariu