Metodă neobişnuită de promovare a cititului printre copii. Ar putea fi un exemplu şi pentru Moldova (VIDEO)

Embed:

Şi câinilor le place să asculte poveşti. O bibliotecă publică din Estonia a inventat o metodă inedită ca să promoveze cititul printre copii. Organizatorii au adus şase patrupezi special dresaţi, iar copiii le citesc cărţi sau pur şi simplu se bucură în tăcere de compania prietenilor lor.

Organizatorii spun că au recurs la această metodă, deoarece câinii ascultă mai atent decât adulţii, care îşi pierd răbdarea sau îi critică pe cei mici. Majoritatea copiilor care vizitează biblioteca au între şase şi şapte ani, dar organizatorii susţin că nu există limite de vârstă şi oricine este binevenit.

"Îmi place ideea, cred că îmi ajută copilul să-şi dezvolte abilităţile de citire, dar şi de comunicare", a spus o persoană.

Deşi căţeii nu sunt pretenţioşi la ceea ce li se citeşte, copiii aleg cărţi despre animale pentru că li se pare că pe prietenii lor patrupezi îi interesează subiectul. La rândul lor, proprietarii câinilor spun că animalele lor au devenit mai sociabile şi le place să se afle în preajma copiilor.

"După ce am început să venim la această bibliotecă, a devenit mai interesată de copiii pe care îi întâlneşte şi uneori se ridică în două labe ca să le dea o sărutare", a menţionat proprietara unui câine.

Iniţiatorii proiectului spun că bilioteca a devenit mai populară de când invită şi căţei. Mai multe instituţii din întreaga Estonie sunt interesate de iniţiativă, iar în scurt timp experimentul ar putea fi implementat şi în alte instituţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu