Metodă inofensivă de recoltare a veninului albinelor. Un australian a creat un dispozitiv special, care se montează în afara stupilor

Embed:

Metodă inofensivă de recoltare a veninului albinelor. Un australian a creat un dispozitiv special, care se montează în afara stupilor.

Placa respectivă emite impulsuri electrice, iar albinele o atacă, ceea ce duce la eliminarea de venin. Substanţa respectivă, foarte solicitată în medicină şi în industria cosmetică, era recoltată până acum prin practici care duceau la moartea albinelor.

Inventatorul spune că pe viitor albinele vor fi protejate, iar veniturile apicultorilor vor creşte, deoarece, pe lângă miere şi ceară vor putea comercializa şi venin. Un gram costă în jur de 80 de dolari.

"Dispozitivul constă într-o placă de sticlă. Când albinele înţeapă, acul lor nu are unde să se prindă. Iată de ce invenţia nu este periculoasă. Cred că este o oportunitate pentru industria apicolă obişnuită", a spus JAMES WATTS, inventator. 

Procesul de recoltare a veninului poate fi repetat o dată la două săptămâni şi durează în jur de o oră. Aşa cum era de aşteptat, invenţia a trezit interesul apicultorilor.

"Abia aştept să experimentez acest dispozitiv şi veninul albinelor pentru prepararea balsamului de buze."

Veninul albinelor este arhicunoscut pentru efectele benefice în cazul durerilor articulare, hipertensiunii articulare, a bolilor prostatei sau hepatitei şi pentru întărirea imunităţii.

Pe aceeaşi temă