METODĂ EXTREMĂ în lupta cu kilogramele în plus. "Mă temeam să nu ajung în scaunul cu rotile" (VIDEO)

Embed:

Din dorința de a scăpa rapid de zecile de kilograme în plus, unii moldoveni ajung pe masa de operaţii. Mai exact, le este micșorat stomacul. Doritorii de a trece prin astfel de experiențe sunt tot mai mulți de la an la an. Endocrinologii spun însă că intervenţiile de acest gen sunt soluții extreme.

Pentru a nu ajunge în astfel de situaţii, obezii ar trebui să respecte un regim alimentar corect, să facă sport și să dea dovadă de mai multă voință. 

164 de kilograme. Atât cântărea Tatiana acum un an.

"Iată așa arătam la 164 de kg", a arătat femeia.

Acum, Tatiana are 92 de kilograme şi se simte fericită. Pentru prima dată în viață, spune ea.

"Iată, cam așa arătam. Este diferență cred că. Nici nu-mi ajungea metrul", a spus Tatiana.

Tatiana a slăbit după ce și-a făcut o operație de micșorare a stomacului.

"Mă temeam să nu stau la pat, să nu ajung în scaun cu rotile", a declarat femeia.

Există mai multe tipuri de operații de micșorare a stomacului. Intervenția chirurgicală suportată de Tatiana se numește "bypass gastric".

"Constă în crearea unei pungi mici în nemijlocita apropiere a esofagului de 15 – 30 de mililitri prin deconectare de la restul stomacului. Și are loc anastomoza, adică unirea cu intestinul subțire cu crearea unui orificiu între ele în jur de 0,8 – 1 cm. Astfel are loc reducerea aportului alimentar, iar o parte din substanțele alimentare nu se absorb", a precizat chirurgul Sergiu Balan.

Anual, în Moldova, sunt efectuate în jur de 60 de operații de micșorare a stomacului. Chirurgul Sergiu Balan spune că acest tip de intervenţie ajută și la tratarea altor boli de care suferă persoanele obeze.

"Acestea sunt într-adevăr niște metode extreme care pot să fie într-un grad avansat deja de obezitate, dar dacă nu se va ține cont de o alimentație sănătoasă nu vor avea efect nici aceste metode extreme", a spus nutriţionistul şi endocrinologul Luminiţa Suveică.

Într-un studiu realizat anul trecut, în premieră în țara noastră, la comanda Organizației Mondiale a Sănătății și a Ministerului Sănătății, se arată că fiecare al doilea moldovean este supraponderal, iar peste 20 la sută suferă de obezitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu