Metodă ademenitoare de marketing la un magazin din Sângerei: O fetiţă s-a sinucis

Embed:

Părinţii, dar şi profesorii din satul Coşcodeni, raionul Sângerei, le cer autorităţilor locale să închidă magazinele din preajma şcolii. Ei sunt îngrijorați că elevii cumpără pe datorie.

Acum două săptămâni, o fetiţă de 12 ani din localitate s-a sinucis din cauza unei datorii de 500 de lei. Administraţia locală spune că acest lucru nu ţine de competenţa primăriei.

Copiii iau cel mai des pe datorie biscuiți, ciocolate și băuturi carbogazoase. Grav este că ei pot cumpăra cu ușurință țigări și băuturi alcoolice, declară primarul Leonid Cernăuțanu: "Undeva 80 de procente dintre elevii din şcoală sunt pe listă neagră acolo, pentru că au luat pe datorie. Sunt care au câte o mie de lei datorie, sunt care au chiar 3.000 de lei. Proprietarii acestui magazin îi terorizau pe copii:"să-mi aduci că dacă nu te tund chilug".

Părinții cer ca toate magazinele din preajma şcolii să fie închise, chiar dacă doar unul vindea pe datorie:  

"Lasă să-l închidă. Sunt copii cărora părinţii îşi permit să le dea bani, dar cei care nu-şi permit? Se duc şi iau pe datorie, dar pe urmă de unde să întorci banul ăsta că acum la sat nu-i de lucru nicăieri."

"Lasă-i să facă în şcoală, să pună o femeie din ospătărie să le coacă pateuri, plăcinte la copii şi să vândă pe teritoriul şcolii. Chiar din primărie, să finanţeze, poftim."

Aleşii locali au decis să sesizeze poliţia şi procuratura:

"Nu poate consiliul să intreprindă măsuri, consiliul poate să înainteze demersul organelor competente."

Sunt şi localnici care se împotrivesc iniţiativei de a închide magazinele din preajma şcolii: 

"Noi suntem în mahalaua asta, unde să mă duce 300 de metri, un kilometru în altă parte, eu nu sunt în putere."

"Toată vremea produsele alimentare sunt foarte proaspete. Pe noi ne aranjează ca el să lucreze."

Proprietarii magazinelor nu au fost de găsit. Activitatea unuia dintre acestea a intrat deja în atenția poliției, după cazul de suicid.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu