METEOROLOGII SUNT UIMIȚI: Când vine cu adevărat iarna în 2018

Vreme de primăvară în miezul iernii. A fost cel mai cald Revelion din ultimul deceniu, cu temperaturi mai mari de 10 grade peste normal. Și de Bobotează, când potrivit tradiției ar trebui să fie cea mai friguroasă perioadă a iernii, temperaturile vor fi neobișnuit de mari.

Vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă a anului, a afirmar meteorologul Realitatea TV Elena Cordoneanu. Chiar dacă până joi temperaturile vor scădea ușor, va urma apoi o nouă încălzire, astfel de pe 6 ianuarie, de Bobotează, vremea va fi la fel de caldă ca de Crăciun sau Revelion.

Cu toate acestea, iarna va veni, cu temperaturi specificie perioadei și cu ninsori, cel mai probabil după jumătate lunii ianuarie, pentru că aceasta este, statistic vorbind, perioada de manifestare a anotimpului rece.

În noimebrie, meteorologii anunțau că fenomenele severe nu vor lipsi. "Vorbesc de viscole, posibile ninsori abundente și episoade de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România şi Moldova. " declara la vremea respectivă directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu