Meteorologii avertizează: Fenomenul EL NINO a început. Ce vreme va aduce

Meteorologii americani au anunțat că fenomenul El Nino a început deja și deși deocamdată nu are o putere foarte mare, în perioada următoare ar putea crește în intensitate, scrie CNN.

Fenomenul climatic El Nino, un curent specific Oceanului Pacific care apare odată la câțiva ani, duce la creșterea temperaturii apelor oceanice, fapt care perturbă clima la nivel global aducând în unele zone inundaţii și furtuni, iar în altele, secetă şi caniculă.

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) a anunțat că El Nino poate crea consecinţe grave pentru vremea din toată lumea și transmite că fenomenul are 55% şanse să persiste până la primăvară.

"În timp ce temperaturile de la suprafaţa mărilor este peste medie, observaţiile recente şi tiparele meteorologice sugerează că de această dată El Nino va fi slab, ceea ce înseamnă că nu sunt aşteptate impacturi semnificative la nivel global", spune NOAA, potrivit sursei citate.

Efectele asociate de obicei cu El Nino își vor face apariţia în următoarele luni, transmite NOAA. Fenomenul face ca în regiunile de sud vest şi sud est ale Statelor Unite să apară mai multe precipitații, în timp ce în nordul ţării vremea devine foarte caldă şi aridă.

Meteorologii încearcă să anticipeze ce va urma în următoarele luni, dar spun că nu se ştie clar încă dacă El Nino va influenţa sezonul uraganelor din zona oceanului Atlantic. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu