METEO 25 august 2017: Arșița revine. Sfârșit de august fierbinte

Embed:

Arşiţa revine în toată ţara. După câteva zile de-a dreptul răcoroase, de astăzi, vremea se înfierbântă din nou. Mercurul din termometre va urca la amiază până la 31 de grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra până la 15 grade.  

Pentru weekend, meteorologii prognozează maxime de până la 35 de grade, iar minimele vor coborî până la 20 de grade Celsius. Pentru a evita problemele de sănătate provocate de soare, medicii le recomandă oamenilor să consume cât mai multe lichide, fructe și legume. Pentru luni şi marţi, meteorologii prognozează ploi. 

La Briceni şi Soroca se vor înregistra 26 de grade Celsius, iar la Bălţi şi Orhei va fi cu un grad mai mult. În Capitală mercurul din termometre va urca până la 28 de grade, iar la Tiraspol şi Leova sunt prognozate 29 de grade. În sud, la Comrat şi Cahul vor fi 30 şi, respectiv, 31 de grade Celsius.

În următoarele zile ne aşteaptă însă vreme caniculară. În Capitală, maximele termice vor indica, ziua, până la 34 de grade Celsius, iar noaptea vor fi până la 19 grade.

Pe litoral vremea va fi însorită. La Constanţa şi Odesa şi Varna se vor înregistra 27 de grade Celsius, iar la Barcelona va fi cu un grad mai mult. La Budva termometrele vor indica 32 de grade Celsius.

În staţiunea Antalya din Turcia se vor înregistra până la 38 de grade Celsius, iar la Nisa - 27 de grade. La Salonic termometrele vor indica 33 de grade, iar la Larnaca vor fi 35 de grade. Pe litoralul egiptean sunt anunţate maxime de 40 de grade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu