METEO 12 martie: Începem săptămâna cu vreme mohorâtă şi ploi. Care vor fi maximele termice

Embed:

După câteva zile călduroase şi cu soare, vin ploile. Meteorologii prognozează precipitaţii pentru toată săptămâna, iar duminică, în raioanele de nord, va fi lapoviță.

Astăzi, în toată țara cerul va fi variabil. Ziua, izolat, va ploua slab. La Briceni și Soroca se vor înregistra zece grade Celsius, iar la Bălți va fi cu un grad mai mult. La Orhei termometrele vor indica 12 grade, iar la Tiraspol 13. La Leova maxima va fi de 14 grade, iar la Comrat și Cahul sunt prognozate 15 grade.

În Capitală, temperatura aerului va ajunge până la 13 grade Celsius. În următoarele zile se așteaptă ploi, iar maxima va ajunge până la 14 grade.

Marți și miercuri, temperaturile vor oscila între cinci și 12 grade Celsius, iar vântul va sufla în rafale cu o viteză de până la 70 de kilometri pe oră. Joi va ploua slab în nord și centru, iar în raioanele din sud cerul va fi noros. Spre sfârşitul săptămânii, vreme se răceşte uşor. Duminică noaptea, în partea de nord a țării sunt prognozate zero grade şi se va forma lapoviţă.

Astăzi, în cea mai mare parte a Europei va ploua. La Roma și Viena se vor înregistra 14 grade, iar la Madrid va fi cu două grade mai puțin. La Paris și Berlin sunt prognozate 11 grade Celsius, iar la Londra zece. La Budapesta și Belgrad vor fi până la 17 grade. La Varșovia maxima va fi de 15 grade, iar în capitala Cehiei va ploua și vor fi zece grade.

La Atena termometrele vor arăta 20 de grade, iar la București cu un grad mai puțin. La Ankara se așteaptă 18 grade Celsius, iar la Kiev vor fi șapte grade. Mai frig va fi la Moscova unde sunt prognozate minus două grade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu