Meşteri dibaci şi-au etalat roadele artei la Hogineşti (VIDEO)

Embed:

Cei mai iscusiţi meşteri populari şi-au dat astăzi întâlnire la Hogineşti, raionul Călăraşi. Acolo s-a desfăşurat un târg internaţional de obiecte confecţionate manual.

Oaspeții s-au bucurat de o atmosferă deosebită, dar și de posibilitatea de a-și cumpăra mărfuri de artizanat la prețuri accesibile. Meșterii populari și-au expus creaţiile realizate cu multă măiestrie.

"Fiecare îşi ia ce-i trebuie acasă. Care un ulcior, care o oală pentru sarmale, care o vază pentru flori, o salatieră, o fructieră", spune meșteril popular Adrian Triboi.

Evenimentul a adunat meșteri populari din întreaga țară, dar și din România și Ucraina.  

"Iată așa o nuntă ucraineană. Fetița, băiatul, păsările, soarele. Iată acest tovarăș serios se numește "Lambik". Este un animal mitic", explică Serghei Bogopolski, un meșterul popular care a venit din Ucraina.

Vizitatatorii au rămas încântați de târg și spun că vor veni neapărat și la următorul eveniment de acest gen:  

"Două ceşcuţe frumoase de băut o cană de vin". 

"Mi-am luat un suvenir, da aici eu mi-am luat pentru mine. Iată aici o oală mai mica de făcut găluci".

Printre vizitatorii târgului a fost observat și premierul Iurie Leancă. Șeful Cabinetului de Miniștri i-a luat soției și o oală pentru sarmale, dar și alte obiecte necesare în gospodărie: "Sarmale şi ardei umpluţi îmi plac foarte mult. Personal gătesc foarte puţin, din păcate. Deşi îmi dau seama că e un lucru frumos şi te relaxează".

Târgul Internațional de la Hoginești este la cea de-a patra ediție. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu