Meserie plină de riscuri şi program aglomerat. Cum e să fii poliţist în Batalionul de Reacţionare Operativă

Embed:

Au o meserie plină de riscuri şi un program aglomerat. Vorbim despre polițiștii Batalionului de Reacţionare Operativă ai Direcției de Poliție Chișinău, care ajung să-şi vadă familiile noaptea târziu sau dimineaţa înainte să plece la serviciu.

Asta nu îi împiedică să îşi îndeplinească misiunile cu devotament şi să aibă grijă ca oamenii să fie în siguranță.

Nicolae Cojocari lucrează de 5 ani în poliţie, iar Serghei Crăciun, de 10 ani. Chiar în timpul filmării reportajului, oamenii legii au avut o solicitare prin apel la 902.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au găsit o femeie însărcinată. Au trimis-o imediat la spital pentru investigaţii medicale.

Polițiștii Batalionului de Reacţionare Operativă au grijă şi de autoturismele parcate în curțile blocurilor de locuit.

"Pliantele date reprezintă o lucrare informativă din partea poliției deoarece sectorul dat este crimogen și anume furturile din automobile. Pliantele conțin informații despre ce ar trebui să facă șoferul ca să se asigure", a declarat polițistul BRO, Nicolae Cojocari. 

În timpul verificării unei curţi de bloc, polițiștii au descoperit o maşină descuiată. După o scurtă verificare prin staţie, proprietarul a fost anunțat să vină să o încuie.

Sunt şi momente tensionate în activitatea lor, dar poliţiştii ştiu cum să acţioneze pentru ca situaţia să nu degenereze.

"Avem de-a face cu diferite persoane, ne deplasăm la diferite apeluri ale cetățenilor. Sunt apeluri mai complicate unde trebuie să fim foarte vigilenți. De nenumărate ori viața noastră este în pericol, dar suntem în datoria cetățeanului", a spus polițistul BRO, Nicolae Cojocari. 

În cadrul Batalionului de Reacţionare Operativă al Departamentului de Poliție Chișinău lucrează 100 de polițiști.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu