Mesele copioase, PERICULOASE pentru cei care au ținut post. Recomandările medicilor

Embed:

Oamenii care au ţinut post trebuie să treacă treptat la consumul de carne, lactate şi alte produse de la care s-au abţinut. Potrivit nutriţioniştilor, pregătirea organismului ar trebui sa dureze o săptămână.

Medicii spun că pentru evitarea acutizărilor bolilor gastro-intestinale şi intoxicaţiilor e necesar să fie respectate mai multe reguli.

"Contează foarte mult, să nu fie mâncarea grasă, totuşi preferaţi să fie un ou, o bucată de pască, sau cozonac. Mai atent cu bulionul, supa, sau chiar aceeaşi piftie", a declarat gastrologul Angela Peltic. 

Oamenii recunosc faptul că va fi greu să ţină cont de indicaţiile nutriţioniştilor:

"O să ne străduim, dar nu cred că e posibil".

"De fiecare dată medicii cred că atenţionează şi trebuie să fim cu urechea la ceea ce spun. Chiar dacă e sărbătoare nu trebuie de abuzat că atunci nici spitalele nu ajung".

"Mai multe legume, mai multe fructe şi mai multă credinţă şi atunci totul va fi bine".

O alternativă pentru diferite situaţii neplăcute ar putea fi medicina naturistă.

"Să facem fiertură din minta rece, fierbinte încă îl administrăm cu gâturi mici, asta ne face bine şi la stomac şi la pancreas. La fel face foarte bine fiertura din fasole", a spus fitoterapeutul Nadejda Gorceag. 

Pentru evitarea intoxicaţiilor, bucatele pregătite pentru sărbători trebuie consumate în maximum două zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu