MESAJUL unui pensionar către Pavel Filip: Vă mulţumesc din suflet pentru recalcularea pensiei

Embed:

Vârstnicii salută iniţiativa autorităţilor de a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor şi se bucură de reforma pensiilor promovată de Guvern.

În acest sens, un bătrân a venit cu un mesaj către premierul Pavel Filip şi i-a mulţumit pentru majorarea pensiei prin intermediul unui video postat pe Internet.

"Vreau să mulţumesc din suflet domnului Pavel Filip pentru recalcularea pensiei, care a fost majorată cu 800 de lei. Dumnezeu să-i dea sănătate", a menţionat pensionarul.

PUBLIKA.MD aminteşte că pensiile mai mici decât minimul de existență, adică 1.589 de lei, au fost majorate cu 10 la sută, din 1 ianuarie 2019.

Astfel, pensiile pentru limită de vârstă au crescut în mediu cu 115 lei, cele de dizabilitate s-au majorat în mediu cu 101 lei, iar în cazul pensiilor militarilor în termen şi membrilor lor de familie majorarea medie fiind de 123 lei.

Totodată, Guvernul a realizat valorizarea pensiilor, ceea ce a permis recalcularea plăților pentru sute de mii de persoane.

De asemenea, din 1 aprilie 2019, peste 690 de mii de persoane primesc pensii mărite cu peste cinci la sută. Asta după ce Guvernul a aprobat, prin asumarea răspunderii, modificarea formulei de indexare a pensiilor. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu