Mesajul unui moldovean plecat peste hotare: Numai din cauza hapsânilor suntem toți acolo. Voi ce faceţi, ne goniţi din ţară?

"Numai din cauza hapsânilor suntem toți acolo, în străinătate. Voi ce faceţi, ne goniţi din ţară? Eu vreau acasă". Este mesajul unui moldovean de peste hoatre adresat celor de la putere. 

"Totuși suntem în străinătate. De ce facem asta, totuși dacă o să audă și cei de sus, pentru voi, numai din cauza hapsânilor suntem toți acolo, am vrea să stăm acasă. Eu mă numesc Liviu Cojan și vă spun în față la toți a cei de sus: aveți măcar o picătură de sânge pentru oamenii aceștia, pentru toți oamenii care se stăruie, pentru toți oamenii care ne-au crescut, pentru toți oamenii care au trăit inimă și suflet, pentru Ștefan încoace, pentru Mihai Viteazu. Voi ce faceți acolo, ne goniți din țară?", a precizat conaţionalul nostru.

Originar din satul Colibași, raionul Cahul, moldoveanul stabilit peste hotare a reușit împreună cu soția sa să dezvolte o afacere în Marea Britanie. Acesta a venit acasă cu un cadou pentru localitate - o ambulanță, care mai bine de o lună a stat blocată în vamă, și tot din cauza birocrației, spune el.

"Câte beţe am avut. O lună şi jumătate a fost birocraţie că aţi ţinut în vamă această ambualnţă. Într-o lună şi jumătate poate ajuta 10, 20, 1000 de copii. Voi faceţi birocraţie pentru a băga mâna în bugetul statului. Câte milioane de oameni sunt plecați de acasă. Eu nu fac politică, eu pur și simplu vreau acasă. Voi nu știu cum vreți", a precizat Liviu Cojan într-un interviu pentru ziuadeazi.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu