Mesajul unui agricultor către Igor Dodon: "Veniţi să ne ajutaţi, doar atuncţi veţi putea plasa video şi să vă lăudaţi"

Embed:

Un proprietar de viţă de vie din sudul ţării îl acuză pe preşedintele Igor Dodon că-şi face PR pe seama agricultorilor. Sâmbăta trecută, şeful statului a vizitat o podgorie, dotată cu instalaţii moderne, iar în urma vizitei a plasat un filmuleţ în care laudă producţia autohtonă.  

În replică, Ivan Terpan, proprietarul a câteva hectare de viţă de vie, i-a reproşat şefului statului că-şi atribuie meritele producătorului de struguri, arătat în materialul video. "Să te lauzi, cum se laudă preşedintele nostru Igor Nicolaievici, nu e chiar corect. Pentru că acest om a obţinut asemenea performanţe cu banii proprii", a spus Ivan Terpan.  

Agricultorul a menţionat că a încercat în repetate rânduri să obţină audienţă la Preşedinţie, dar fără succes. 

Igor Nicolaevici, veniţi la aşa producători ca mine, care au suportat pierderi enorme. Nu suntem mulţi, dar am pierdut sume foarte mari şi acum nu ştim ce să facem, să lucrăm mai departe sau nu, sau să vindem totul şi să plecăm din Moldova. Atrageţi atenţia la oameni ca mine şi veniţi să ne ajutaţi. Atuncţi veţi putea plasa video şi să vă lăudaţi. Dar să vii la toate gata şi să arăţi toate acestea, şi eu pot aşa", a mai spus producătorul. 

Tânărul spune că, în urma ploilor abundente, însoţite de furtună, din 3 iulie, un hectar de viţă de vie stă la pământ, iar 80 la sută din strugurii care au fost salvaţi, au fost vânduţi la fabricile de vin cu 1 leu kilogramul.

Preşedinţia, deocamdată, nu a venit cu o reacţie la adresarea agricultorului. 

 

loading...

Lasă un comentariu