Mesajul transportatorilor de mărfuri care protestează: "Nu ne dă voie să lucrăm, ne bagă beţe în roate" (FOTOREPORT)

Embed:

Transportatorii de mărfuri au ieşit din nou în stradă. Şoferii se plâng că autorităţile nu au întreprins nimic după protestele care au avut loc acum cinci zile. Aceştia spun că în continuare întâmpină dificultăţi la primirea autorizaţiilor pentru importul şi exportul de mărfuri, de aceea s-au văzut nevoiţi să iasă din nou în stradă. La manifestaţie participă reprezentanţi a circa de 50 de transportatori, majoritatea din centrul ţării.

Protestul a început de dimineaţă, la intrarea în Capitală, unde zeci de tiruri au staţionat pe marginea carosabilului.

"Ne bagă beţe în roate. Nu ne dă voie de a munci, de a mai ţine economia asta, care este putredă a Republicii Moldova.  Nici nu-i doare în cot pe ei, cum stăm noi fără autorizaţii, fără nimic. Blocaţi din toate părţile. Dacă am prins în trei luni o cursă. Supraveţuiesc cu cursa respectivă".

"Aproximativ o lună de când stau acasă. Salariul clar lucru că nu este. Lucru nu este, iar piedici un milion"

"Nu putem trimite camioanele nici în Turcia, nici în alte ţări precum Bulgaria pentru că intervin chestii problematice, pentru noi. Rugăm demult deja Ministerul Economiei să ne ajute, dar domnul Brînzan oferă o informaţie falsă şi mincinoasă că nu sunt probleme şi totul se rezolvă".

Oamenii susţin că s-au adresat autorităţilor de nenumărate ori, însă fără succes. Iar dacă funcţionarii le vor ingnora în continuare doleanţele, ei vor organiza săptămâna viitoare un protest masiv la nivel naţional.

"Noi avem de gând luni să facem un protest de amploare în toată ţară. O să rugăm toţi transportatorii, unde se află, să se oprească şi să claxoneze.  Mai sunt metode mai serioase: blocarea drumurilor naţionale. Poliţia ne-a preîntâmpinat că asta este articol penal, dar cred că lumea este gata de aşa ceva".

Ulterior, o parte dintre protestatari, la volanul camionelor au mers în coloană pe câteva străzi din Capitală şi au claxonat pe tot parcursul drumului.

Manifestanţii au staţionat în faţa Ministerului Economiei şi au continuat acolo protestul în speranţa că doleanţele lor vor fi în sfârşit auzite. Deocamdată, nimeni nu a ieşit în faţa lor.Miercuri, la Ministerul Economiei a avut loc o şedinţă, la care urma să fie discutată şi problema transportatorilor.

Aceeasta însă s-a petrecut cu uşile închise, iar jurnaliştii nu au fost anunţaţi despre ora evenimentului. După şedinţa guvernului , am încercat să discutăm cu ministrul econmiei, Vadim Brînzan, pentru a preciza dacă s-a  luat o decizie în privinţa transportatorilor dar, Brînzan a preferat să o ia la sănătoasa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu