MESAJUL transmis de noul Șef al Familiei Regale a României: Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere pentru întreaga Națiune

Regele Mihai I a încetat din viaţă, la vârsta de 96 de ani. Majestatea sa s-a stins la ora 13:00, la reşedinţa sa din Aubonne, Elveţia. Până în ultima clipă, la căpătâiul suveranului a stat Alteţea Sa Regală, Principesa Maria. 

Potrivit Normelor Legale ale Casei Regale a României, semnate de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, succesiunea la titlul de Rege sau de Regină îi va reveni Principesei Margareta, așa cum Regele Mihai a hotărât în 2007.

Mai jos puteţi vedea întreaga declaraţie transmisă de Principesa Margareta, noul Șef al Familiei Regale a României:

"Români,

Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare.

Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră.

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană.

Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!"

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu