Mesajul şefului statului, Igor Dodon, de Ziua Internațională a Persoanelor în Etate

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru toţi vârstnicii de Ziua Internațională a Persoanelor în Etate.

"Adresez sincere și cordiale felicitări tuturor vârstnicilor din Republica Moldova, împreună cu urări de multă sănătate și prosperare.

Gradul de civilizare al unei colectivități este determinat, în primul rând, prin atitudinea față de copii și față de persoanele în vârstă. Dezvoltarea politicilor de protecție a oamenilor în vârstă, orientate spre garantarea condițiilor favorabile îmbătrînirii active, se află printre prioritățile statului Republica Moldova.

Conducându-mă de convingerile și valorile personale, de realitățile timpului, de prevederile constituționale, am lansat un pachet de inițiative legislative care au drept scop sporirea nivelului de protecție socială a persoanelor în etate din țara noastră.

Reiterând gratitudinea pentru contribuția adusă la dezvoltarea societății, doresc concetățenilor noștri în etate sănătate și bunăstare, rezultate pe măsura așteptărilor și bătrînețe scăldată în afecțiunea oamenilor dragi.

La mulți ani valorificați din plin, stimați seniori ai Republicii Moldova", a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor statistice, la începutul anului 2019, în ţară locuiau 558,4 mii persoane cu vârsta de şi peste 60 de ani, ceea ce constituie 20,8% din numărul total al populației cu reședință obișnuită.

Circa 60% din numărul total al vârstnicilor sunt femei. Referitor la structura acestui contingent de vârstă, se constată că fiecare a treia persoană are între 60-64 ani, iar 11,3% sunt persoane care au depășit vârsta de 80 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu