Mesajul Secretarului genreral al ONU cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului

"Turismul bine planificat și gestionat poate aduce o contribuție semnificativă la dimensiunile economice, sociale și de mediu ale dezvoltării durabile". Este concluzia la care au ajuns experţii în cadrul conferinței Organizației Națiunilor Unite, Rio +20, desfăşurată cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului, marcată anual pe 27 septembrie.

Tema din acest an selectată pentru a promova obiectivele Anului Internațional al Energiei Durabile pentru Toți, este "Turismul și energia durabilă: propulsarea dezvoltării durabile".

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Ban Ki Moon a adresat un mesaj în care îndeamnă populaţia să lucreaze  și să se bucure  de beneficiile acestui sector la nivel mondial să se alăture în construirea unui viitor mai durabil pentru toți.

Ban Ki Moon constată că în ultimul timp au fost înregistarte progrese în ceea ce priveşte utilizarea tot mai mare de carburanți eficienți din punct de vedere energetic în transportul aerian, strategii sustenabile de achiziții publice și scheme de compensare din ce în ce mai populare în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu