MESAJUL primarului Ion Ceban către consilierii municipali: Bun venit la bord (FOTO)

"Bun venit la bord. Avem foarte multe lucruri de făcut împreună." Este mesajul cu care i-a întâmpinat primarul general Ion Ceban pe consilierii municipali, reuniţi la şedinţa de constituire a Consiliului. 47 din cei 51 de consilieri veniţi la şedinţă şi-au primit legitimațiile.

Înainte de începerea şedinţei, consilierii au onorat imnurile municipiului Chişinău şi cel de stat.

La începutul şedinţei, a fost anunţată prezenţa în sală a doi foşti edili ai Capitalei: "Serafim Urechean, primar general al municipiului Chişinău. Domnul Andrei Năstase primar general al municipiului Chişinău".

Şedinţa a fost prezidată de cel mai vârstnic consilier, socialistul Alexandr Comarov şi de cel mai tânăr, Dumitru Ivanov de la PPDA, în vârstă de 22 de ani. Comarov a citit ordinea de zi.

"Se propun următoarele chestiuni validarea mandatelor de consilieri municipal şi constituirea Consiliului municipal Chişinău.Inițierea constituirii fracţiunilor", a spus Alexandr Comarov.

Consilierii municipali şi-au primit astăzi legitimațiile.

Primarului Ion Ceban i-au fost înmânate însemnele de edil.

Ion Ceban a ţinut primul discurs ca primar general: "Bun venit la bord. Noi avem foarte multe lucruri de făcut împreună. Nu este timp de pierdut, aici sunt mii de probleme care ne unesc pe toţi".

Consiliul municipal Chișinău este format din 51 de consilieri municipali. Cei mai mulți are Partidul Socialiștilor, 22 la număr. Urmează blocului "ACUM" cu 19 reprezentanţi. Liberalii au 3 mandate, iar Democraţii şi Partidul Politic "ȘOR", câte două.

Un consilier are Partidului Unității Naționale, la fel ca şi Mișcarea "Forța Nouă" și Partidul Comuniștilor.

Mandatele consilierilor au fost validate luni, iar în cadrul aceleiași ședințe de judecată a fost validat şi mandatul primarului general, Ion Ceban.

Citeşte şi: RUPTURĂ în Blocul ACUM? PAS şi PPDA şi-au făcut propriile fracţiuni în cadrul CMC (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu