MESAJUL președintelui României, Klaus Iohannis, după demiterea Guvernului Streleț

Embed:

Președintele României, Klaus Iohannis, reiterează sprijinul țării vecine pentru Moldova. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Iohannis a spus că forțele politice din Moldova trebuie să acționeze cu "maturitate și responsabilitate pentru formarea grabnică a unui guvern stabil".

"Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă, dar acest lucru nu trebuie să împiedice parcursul european al ţării. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate pentru formarea grabnică a unui guvern stabil, care să continue eforturile de reformă şi de consolidare a instituțiilor statului de drept. România îşi reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens", a scris demnitarul.

PUBLIKA.MD amintește că Guvernul Republicii Moldova, condus de premierul Valeriu Streleț, a fost demis astăzi.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, împotrivă au fost 18 parlamentari.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, a fost semnată şi depusă săptămâna trecută de către 42 de parlamentari ai fracțiunilor PSRM și PCRM. Aceştia i-au reproşat lui Valeriu Streleţ detașarea de atribuțiile constituționaleși îl suspectează de implicare în acte de corupţie.

Executivul condus de Valeriu Streleţ a fost învestit pe 30 iulie 2015 cu votul a 52 de deputaţi, în timp ce 41 au votat împotrivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu