Mesajul lui Gheorghe Cavcaliuc de ziua Poliției Române: Apreciez enorm colaborarea între instituțiile pe care le reprezentăm

Embed:

Poliția Română celebrează, astăzi, 197 ani de la constituire. Cu această ocazie, o delegație din cadrul Poliției Naționale condusă de Gheorghe Cavcaliuc, a fost invitată la acest eveniment la București.
Pe o rețea de socializare, șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a scris un mesaj de felicitare. 

"Astăzi, Poliția Română celebrează 197 ani de la constituire.

Cu această ocazie, o delegație din cadrul Poliției Naționale pe care am onoarea să o conduc, a fost invitată la acest eveniment la București.

Din numele meu personal și al celor peste 9000 de polițiști din cadrul Poliției Naționale a Republicii Moldova îl felicit pe șeful Poliției Române, dl Ioan Buda, pe omologii și colegii din Poliția Română, cu această distinsă sărbătoare, a principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice.

Sunt mândru să menționez cu această ocazie că, colegii români se remarcă prin devotament şi onoare, curaj de a-şi pune oricând vieţile în pericol pentru a proteja societatea, care îndeplinirea fiecărei misiuni, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, profesionalism și înaltă responsabilitate. În ciuda riscurilor, acești oameni care aplică legea cu integritate, îşi iubesc înainte de orice profesia, ei sunt eroi. 

Apreciez enorm colaborarea între instituțiile pe care le reprezentăm, precum și interacțiunea cooperării reciproce pentru asigurarea securității cetățenilor, consolidarea luptei împotriva crimei organizate și suportul necondiționat care l-au oferit de-a lungul timpului.

Politia română este un exemplu pentru Poliția din Republica Moldova, un partener strategic extrem de important, de al cărui suport am beneficiat în procesul liberalizării regimului de vize, prin acordarea dotărilor și instruirilor pe segmentul reacționare operativă la apelurile cetățenilor, analizei informațiilor și implementării Strategiei de dezvoltare a Poliției 2016 - 2020, iar aceste acțiuni, au avut un impact direct în dezvoltarea și modernizarea Poliției Naționale și au contribuit esențial la ridicarea nivelului de siguranță pentru cetățenii Republicii Moldova.

De asemenea, cu aceeași ocazie, în semn de înaltă prietenie și cooperare între cele două instituții polițienești, delegația ofițerilor din cadrul Inspectoratului național de patrulare și Direcției de poliție a municipiului Chișinău din Republica Moldova au participat la o activitate de promovare instituțională în România. Ieri, aceștia au prezentat o parte din tehnica din dotare în cadrul unor activități organizate de IPJ Vaslui, în incinta unui Centru comercial, cu ocazia Zilei Poliției Române, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

În cadrul evenimentului, pentru buna colaborare între instituțiile noastre, am decorat cu Medalia Inspectoratui General al Poliției al MAI al RM pentru cooperare pe șeful Inspectoratului General al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan Buda și șeful adjunct al IGPR, comisar-șef de poliție Dragnea Florian.

La mulți ani Poliția Română, la mulți ani dragi polițiști și veterani ai poliției!!!", a scris  Gheorghe Cavcaliuc, pe Facebook.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu