Mesajul lui Carles Puigdemont înainte de eliberarea din închisoarea din Germania

Mesajul lui Carles Puigdemont înainte de eliberarea din închisoare. Liderul catalan, aflat încă după gratii în Germania, a scris pe Twitter un mesaj în care le transmitea susținătorilor săi că trebuie să fie tari și să nu cedeze, scrie libertatea.ro.

“Trebuie să privim spre viitor cu speranţă şi optimism, deoarece avem un drept, dreptul de a nu le permite să ne fure viitorul. Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm”, arată mesajul scris în catalană.

Carles Puigdemont urmează să fie eliberat în cursul zilei de vineri, iar biroul său de presă a anunţat că va susține o conferință de presă la primăria oraşului Neumuenster, unde a fost deţinut în aşteptarea unei decizii cu privire la extrădarea sa către Spania sub acuzaţiile de rebeliune şi deturnare de fonduri publice.

O instanţă din landul german Schleswig Holstein a respins joi acuzaţia de rebeliune din cererea de extrădare formulată de autorităţile spaniole împotriva lui Carles Puigdemont şi a decis că fostul lider catalan poate fi eliberat pe o cauţiune de 75.000 de euro, până când se va lua o decizie privind extrădarea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu