Mesajul lui Andrian Candu despre moartea lui Viorel Mardare

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a scris pe o rețea de socializare un mesaj după moartea regizorului Viorel Mardare.

"Ne-a părăsit azi un om care a iubit Moldova atât de mult încât i-a inspirat și pe alții să o facă. E cea mai de preț moștenire pe care putea să ne-o lase. Mulțumim, Viorel Mardare! Drum lin!", a scris Andrian Candu pe Facebook.

PUBLIKA.MD amintește că la 9 martie 2019 s-a stins din viaţă după o luptă cu o boală nemiloasă tânărul regizor Viorel Mardare, unul dintre cei mai promițători cineaști autohtoni, laureat în anul 2018 al Premiului Național pentru creație originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova. 

Viorel Mardare s-a născut la 7 octombrie 1981 în orașul Chișinău, și a absolvit o facultate de jurnalism și una de arte dramatice. Începând cu anul 2000 s-a remarcat ca tânăr jurnalist, activ implicat în sfera socială, dar și ca participant în cluburile municipale de dezbateri și de jocuri intelectuale. Până în prezent, Viorel Mardare rămâne a fi deținătorul celor mai multe titluri de magistru în Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu