MESAJUL lui Andrei Năstase, înainte ca Parlamentul să dezbată moţiunea împotriva Guvernului Sandu

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a venit cu un mesaj înainte ca Parlamentul să dezbată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu depusă de fracţiunea Partidului Socialiştilor.

"Prea mulți oameni mici, care nu pot vedea dincolo de ei și de interesul lor meschin, nu permit Republicii Moldova să devină o țară cu adevărat mare, prosperă și așezată cu demnitate în rândul celorlalte națiuni europene.

Mi-am dorit dintotdeauna tot ce este mai bine și mai corect pentru Moldova și pentru toți oamenii ei. Am luptat și lupt în continuare pentru adevăr, dreptate, echitate socială, demnitate, conștiință națională și un viitor sigur și prosper pentru generațiile viitoare.

Există momente în care toate aceste valori sunt călcate în picioare, fără nici un fel de ezitare, de oamenii mici care n-au lăsat și nu vor să lase Republica Moldova să fie o țară mare. Iar astăzi, în Parlamentul țării, un astfel de moment va măsura încă o dată, cu o precizie istorică greu de definit, interesul celor care nu vor ca justiția liberă și statul de drept să fie instaurate cu fermitate în Republica Moldova", a menţionat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Parlamentul se reuneşte în şedinţă plenară de la ora 10:00, pentru a dezbate moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de Miniştri, depusă de fracţiunea Partidului Socialiştilor.

PSRM a înaintat moţiunea după ce Guvernul și-a asumat răspunderea asupra unui proiect de lege, care i-ar permite premierului să desemneze candidații la funcția de Procuror General.

Între timp, Executivul s-a reunit în şedinţă de la ora opt dimineaţă, pentru adoptarea mai multor proiecte de lege sociale şi economice. Printre acestea, aprobarea semnării unui Acord dintre guvernele Moldovei şi Ucrainei, care ar oferi cetăţenilor ambelor state posibilitatea de a călători în baza buletinelor de identitate. Tot astăzi, Executivul a aprobat şi proiectul de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General al Poliţiei.

Citeşte şi: Şedinţa Guvernului Sandu, înaintea examinării moţiunii de cenzură. Vezi ce au decis miniştrii

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu