MESAJUL lui Alexandru Pînzari, după ce un şofer beat a lovit cu maşina un inspector de patrulare

Un bărbat în stare de ebrietate la volan a lovit cu maşina un ofițer de patrulare. S-a întâmplat, aseară, în timp ce şoferul circula haotic pe străzile din Rezina. El a fost oprit de inspectorii de patrulare pentru verificări, dar a refuzat să prezinte actele şi s-a încuiat în automobil. În acest context, șeful IGP, Alexandru Pînzari, a venit cu un apel către cetăţeni.

"Polițiștii care intervin la locul unui accident, la o altercație sau oricare altă chemare nu sunt acolo pentru a rezolva o problemă personală, ei acționază pentru a salva vieți, a aplica legea, a asigura ordinea publică...totul în folosul semenilor și al comunității", a menţionat Alexandru Pînzari.

Totodată, şeful IGP a declarat că, anul trecut, s-au înregistrat 60 de cazuri de ultragiere în privința a 93 de angajați ai Poliției.

"Cel mai des au avut de suferit angajații INP, dar și colegii implicați în asigurarea securității și ordinii publice și în timpul reținerii infractorilor. A agresa un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu constituie infracțiunea de ultragiere şi se pedepsește conform legii cu amendă, muncă în folosul societății sau privațiune de libertate. Vă îndemn să le acordați respectul și sprijinul pe care îl merită! Și ei la rândul lor, vă vor demonstra respect", a punctat  Alexandru Pînzari.

Citeşte şi: Un şofer beat A FĂCUT PRĂPĂD la Rezina. A lovit cu maşina un inspector de patrulare şi a fugit de la locul accidentului (VIDEO)


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu