Mesajul împăratului Akihito adresat poporului Japoniei, înainte de abdicare

Embed:

Anul 2018 are o simbolistică aparte pentru împăratul Akihito al Japoniei. Cu doar câteva luni înainte să abdice şi în ziua când a împlinit 85 de ani, Alteţa Sa a ieşit la balconul Palatului şi a adresat un mesaj de felicitare poporului său. Sute de mii de oameni au venit la castel pentru a asculta discursul împăratului lor.

 "Sper ca noul an, care va veni în curând, să fie mai prosper şi mai bun. Mă rog mereu să fiţi sănătoşi şi fericiţi", a spus Akihito, împăratul Japoniei.

Într-un discurs înregistrat cu ocazia împlinirii celor 85 de ani, regele Akihito s-a declarat mulţumit că în perioada epocii sale a domnit pacea.

Suveranul s-a adresat poporului japonez să nu uite de victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, iar generaţiile tinere să ţină cont că pentru bunăstarea ţării şi pace s-au făcut sacrificii enorme.

"Mă simt profund împăcat ştiind că "Era Heisei" se încheie fără război în Japonia", a declarat Akihito, împăratul Japoniei.

Regele Akihito va abdica la sfârşitul lunii aprilie 2019, în baza unei legi excepţionale. Câteva zile mai târziu, fiul său mai mare, Prinţul Naruhito, va prelua tronul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu