MESAJUL DUR al unui primar italian către conaționalii săi: ”Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieșim în fiecare zi la cumpărături?” (VIDEO)

Embed:

Cum să se îmbunătățească situația din Italia dacă oamenii continuă să iasă zilnic din case pentru drumuri ce ar putea fi evitate, a afirmat Gianfilippo Bancheri, primarul comunei Delia din Caltanissetta, Sicilia, care i-a criticat pe italieni, subliniind că nu ar trebui să fie „stresați” pentru că sunt obligați să stea la domiciliu, având în vedere că bunicii lor au fost forțați să meargă la război, scrie b1.ro.

„Mulți dintre voi ați făcut afișe pe care ați scris «Totul va fi bine», ați postat pe Facebook mesaje asemănătoare, dar eu aș vrea să înțeleg cum va fi totul bine?

Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieșim în fiecare zi la cumpărături, când cumpărăturile ar trebui făcute odată la 10 zile?

Cum va fi totul bine dacă mulți dintre voi ies ca să-și ia țigări în fiecare zi? Ok, ai acest viciu, cumperi mai multe pachete și le ții acasă, nu ieși zilnic să-ți iei țigări! Cum va fi totul bine dacă lumea se duce zilnic la benzinărie? La ce-ți trebuie benzină dacă trebuie să stai în casă?

Cum va fi totul bine dacă mulți mă întreabă acum dacă pot alerga pe-afară, pentru că sunt «stresați». Oameni buni, eu alerg de vreo 20 de ani și aici la Delia suntem cu totul 20 de persoane care alergăm. Acum i-a apucat pe toți alergatul la Delia? Toți vor să alerge?

(…) Trebuie să le mulțumim miilor de medici, asistenți, paramedici, forțe de ordine, pompieri, voluntari, primari, tuturor celor care stăm în tranșee, pe străzi, pentru a vă proteja pe voi cei mulți cărora nu vă pasă. Primarul din Niscemi zicea că vă doare undeva și este adevărat. «Suntem stresați... să stăm acasă, asta ne stresează» cu internet, telefon, televizor, mâncare, PlayStation, suntem stresați? Stresați erau bunicii noștri care mergeau la război! Nu cei care rămâneau acasă! Și pentru ce cântăm Azzurro, Azzurro de la balcoane, dacă pe urmă ieșim la cumpărături zilnic? Unde e logica? Respectul față de noi și față de ceilalți, ne potolim sau nu?”, a fost mesajul primarului.

loading...

Lasă un comentariu