Mesajul de felicitare al speakerului Parlamentului şi a ministrului Culturii (VIDEO)

Embed:

Republica Moldova marchează astăzi 24 de ani de independenţă. Cu această ocazie, în întreaga ţară au loc diferite evenimente consacrate sărbătorii naţionale. 

Fiind prezent la evenimentele din centrul Capitalei, speakerul Parlamentului a transmis un mesaj de felicitare poporului moldovean

"24 de ani semnifică un traseu pe care Republica Moldova l-a parcurs cu mult curaj şi demnitate, confruntându-se periodic cu probleme atât de ordin intern cât şi extern. Avem de pus la punct mai multe momente pentru ca visul european să devină realitate. Dar pentru realizarea acestuia este necesară implicarea tuturor şi a fiecăruia. Dobândirea independenţei ne-a oferit privilegiu de a ne alege propriul destin, de a decide vectorul dezvoltării, iar drumul european este cel mai important proiect de viitor al Republicii Moldova. La mulţi ani fericiţi, Republica Moldova!", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Îmbrăcată în costumul popular care ne reprezintă neamul, ministrul Culturii, Monica Babuc a ţinut să reamintească celor prezenţi în PMAN despre valoarea inestimată a portului popular, a limbii române şi a tricolorului. Aflată pe scenă, ministrul Babuc a recitat şi o poezie dedicată costumului naţional. 

"Dragi compatrioţi, felicitări cu Ziua Independeţei Republicii Moldova! Să fim mândri de portul nostru popular şi să-l purtăm cu drag. La mulţi ani, Republica Moldova!", şi-a încheiat discursul Monica Babuc. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu