Mesajul de condoleanţe al Mitropolitului Vladimir la trecerea la cele veşnice a artistului poporului Ștefan Petrache

La trecerea la Domnul a artistului poporului Ștefan Petrache, Înalpreasfințitul Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanţe familiei și rudelor.

"Am primit cu multă tristețe vestea trecerii din această viață a artistului emerit, interpret de muzică ușoară Ștefan Petrache, cel care ani îndelungaţi s-a dedicat cultivării frumosului, printr-o prolifică activitate  şi o prestigioasă operă muzicală.

În aceste momente grele adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească şi îi încredinţăm de întreaga noastră compasiune, celor ce i-au fost apropiați, dar şi pentru toți cei care l-au cunoscut, exprimându-mi respectul şi profunda preţuire faţă de devotamentul cu care domnul Ștefan și-a îndeplinit misiunea pe acest pământ, aducând laolaltă vocaţia sa remarcabilă de muzician și om de o înaltă cultură.

Ne rugăm milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul credinciosului Său Ștefan în Împărăţia Sa împreună cu drepţii întru nădejdea Învierii de obşte!".

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. Artistul a fost vocalistul trupei Noroc, în trecut fiind solistul trupelor Orizont, Contemporanul și Plai. A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: "Eu vin", "Adevăruri", "Și dacă ramuri bat în geam", "În august", "Chemarea casei părintești". Pentru contribuție valoroasă la dezvoltarea artei muzicale și pentru talentul deosebit, lui Ștefan Petrache i-a fost conferit titlul onorific Artist Emerit (1986) și cel de Artist al Poporului (2010). Este deținătorul Medaliei "Meritul Civic" (1994), al Ordinului "Gloria Muncii" (2001) și cavaler al "Ordinului Republicii" (2014).

CITEŞTE ŞI: Doliu! A decedat artistul poporului Ștefan Petrache

loading...

Lasă un comentariu