Mesaje politice printre rugăciuni. Patriarhul Rusiei şi cel al Kievului au vorbit despre situaţia din Ucraina

Embed:

Religia şi politica merg deseori mână în mână. În timpul unui Serviciu Divin, în ajun de Paşte, capul bisericii ortodoxe ruse, Kirill, s-a referit, pentru prima oară la situaţia din Ucraina, pe care a numit-o parte a Rusiei. La rândul său, patriarhul Kievului, Filaret, a denunţat în mesajul său pascal inamicul rus şi a declarat că agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei este sortită eşecului.

"Din punct de vedere politic, Ucraina este o ţară străină. Din punct de vedere istoric şi spiritual, lucrurile nu au stat aşa niciodată", a menţionat patriarhul Kirill.

Sâmbătă, în cadrul unei slujbe oficiate cu o zi înainte de Paşte, Patriarhul Kirill, le-a cerut credincioşilor să se roage pentru ca nimeni să nu poată "distruge Sfânta Rusie", subliniind că toate tentativele din trecut au eşuat.

De cealaltă parte, Patriarhul Kievului, Filaret şi-a exprimat regretul că ţara care în trecut a fost un garant al integrităţii teritoriale a Ucrainei, a comis un atac asupra acesteia. Filaret a donat anterior o maşină de patrulare şi peste 40 de seturi de echipament grănicerilor ucraineni. De asemenea, clericul a declarat că peste un milion de hrivne, echivalentul a 65 de mii de euro, au fost transferate Ministerului Apărării de la Kiev, în scopul întăririi armatei ucrainene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu