Mesaje de apreciere de la Bruxelles. Lupu şi Ghimpu au avut o întrevedere cu demnitari europeni

Embed:

Primele şase luni de guvernare au contribuit la restabilirea încrederii şi parteneriatului dintre Moldova şi Uniunea Europeană. De această părere sunt oficiali de la Bruxelles, care au avut o întrevedere cu preşedintele PDM, Marian Lupu şi liderul PL, Mihai Ghimpu. Demnitarii europeni au mai apreciat faptul ca au fost întreprinse acţiuni de stabilizare a ţării noastre din punct de vedere politic, economic şi social. 

Oficialii moldoveni şi cei europeni au discutat despre foaia de parcurs privind implementarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană şi au dat asigurări că, odată cu încheierea Acordului cu FMI, va fi reluată finanțarea ţării noastre. Un alt subiect abordat a fost cel privind modificarea Codului Audiovizualului.

Preşedintele PDM a menţionat că, la acest capitol, trebuie să fie aplicate regulile din UE. Iar liderul PL a spus că, în urma discuţiilor cu partenerii europeni, documentul va fi îmbunătăţit. Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au făcut aceste declaraţii când au revenit în ţară şi au mers la Ambasada Franţei la Chişinău, acolo unde au depus flori în memoria victimelor atentatului din Franţa.

"Noi trebuie să urmăm norme care sunt pe larg aplicate în Uniunea Europeană. Direcție este una conceptuală și sprijinită, susținută. Respectiv urmează să punem la punct detaliile", a declarat președintele PDM, Marian Lupu.

"Oficialii din Comisia Europeană aşteaptă cu încredere să continuăm în aşa mod şi cu aşa viteză promovarea reformelor şi în toamnă, pe lângă adoptarea legilor, să începem implimetarea lor", a relatat președintele PL, Mihai Ghimpu.

Marian Lupu şi Mihai Ghimpu s-au întâlnit la Bruxelles cu directorul pentru Europa și Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, Thomas Mayr Harting, cu şeful de Cabinet al Comisarului pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, dar şi cu Carl Hartzell, membru al Cabinetului Președintelui Consiliului ‪European‬.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu