Mesaj emoționant trimis de Iulian Bercu de pe Insula Java. Când vă este greu la birou uitați-vă la acești oameni (VIDEO)

Moldoveanul Iulian Bercu se află în aceste zile în Idonezia pe insula Java. Într-o postare făcută pe pagina sa de facebook, Iulian Bercu a împărtăşit emoţiile trăite pe insulă și despre viața băștinașilor.

Bercu a descoperit mai mult localnici care zi de zi, coboară în craterul Vulnacului Ijen şi extrag sulf, numit de ei şi "aurul diavolui". Acesta a povestit că muncitorii lucrează în temperaturi de până la o sută de grade, inundaţi de fum toxic. Mai mult, oamenii sunt radiați de fulgerele albastre de la scurgerea lavei sulfurice. În aceste condiţii, oamenii urcă peste 40 de etaje, cărând în spate coşuri încărcate cu sulf. 

"Lucrează în unul din cele mai frumoase și cele mai dure locuri de pe planetă - în craterul vulcanului Ijen, de pe insula Java. Inundați de fum toxic, pe malul celui mai mare lac acid din lume, plin ochi cu acid sulfuric și clorhidric de temperaturi de până la 100 de grade și radiați de fulgerele albastre de la scurgerea lavei sulfurice.

Cei câțiva zeci de mineri, coboară în craterul vulcanului activ, extrag sulful, sau "aurul diavolului" cum îi spun ei, umplă coșurile de sub 60 de kilograme și urcă cu ele peste 40 de etaje până pe creasta vulcanului. Pentru asta ei primesc intre 3 și 5 dolari de tură, fiind unii dintre cei mai plătiți muncitori necalificați de pe insula Java.

Doar că vârsta medie de viață a acestor mineri rar depășește 45 ani. Toți aceasta o cunosc, doar că, în caz contrar, ei ar muri mai devreme - de foame!", a scris Iulian Bercu pe Facebook.

Totodată, Iulian Bercu a transmis și un mesaj către toți oamenii: Când vă este greu la birou uitați-vă la acești oameni.

PUBLIKA.MD amintește că acum câteva zile, sportivul Iulian Bercu a încheiat ultramaratonul Racing The Planet din Noua Zeelandă în cadrul căruia a alergat 250 de kilometri. În competiţie au participat 180 de sportivi din 35 de ţări, iar Iulian Bercu a ieşit pe locul 15.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu