MESAJ DUR a lui Petro Poroșenko: Ianukovici va arde în iad

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și-a exprimat convingerea că predecesorul său, Viktor Ianukovici, va arde în iad pentru crimele pe care le-a ordonat în Piața Maidan, scrie agerpres.ro.

"Crimele împotriva umanității nu se prescriu. Însă, vă voi pune o întrebare retorică: oare Rusia îl va extrăda vreodată în Ucraina pe criminalul Ianukovici, pe principalul vinovat al vărsării de sânge din Euromaidan? Nu mă îndoiesc că el (Ianukovici) va arde veșnic în iad, dar acest lucru nu mai ține deja de justiția pământească", a spus Poroșenko în timpul ceremoniei de înmânare de ordine de stat pentru rudele eroilor 'Sutei Cerești', după cum au fost denumite victimele din Piața Maidan, informează un comunicat postat pe site-ul președinției ucrainene.

Totodată, preşedintele Ucrainei a declart că: "Pentru ca adevărul să triumfe, la inițiativa mea Rada Supremă a adoptat o lege privind judecarea în contumacie a conducătorilor din fostul regim, cei care au ucis oameni și au prădat țara, însă aceasta nu este suficient".

Petro Poroşenko a amintit că Procuratura Generală și Consiliul de Securitate al Ucrainei au stabilit urma clară a Rusiei în vărsarea de sânge din Piața Maidan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu