Mesaj de Ziua Internaţională a Păcii. La ce îi îndeamnă secretarul general al ONU pe moldoveni

Comunitatea internaţională serbează, astăzi, Ziua Internaţională a Păcii, zi dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor şi cooperării între oameni. Cu această ocazie, Organizația Națiunilor Unite cheamă la încetarea ostilităților din întreaga lume.

ONU cheamă oamenii de pretutindeni să păstreze un minut de reculegere, la 12:00, ora locală,  pentru a onora victimele – care și-au pierdut viața și care au supraviețuit, dar și pe cei care trebuie să facă față acum traumei și durerii.

"Conflictele armate atacă pilonii dezvoltării durabile. Resursele naturale trebuie să fie utilizate în beneficiul societății, nu pentru a finanța războaie. Copiii trebuie să fie la școală, nu recrutați în armată. Bugetele naționale trebuie să se concentreze asupra construirii capacităților umane, nu armelor mortale", se menţioneazăîntr-un mesaj al secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon.

De Ziua Internațională a Păcii, Ban Ki-Moon face un apel la combatanții din întreaga lume, pentru a găsi soluții pașnice la conflictele existente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu