Mesaj de sustinere puternica din partea SUA. Victoria Nuland: "Ați dat dovadă că se poate. Mergeți înainte!"

Embed:

"Statele Unite susţin buna cooperare şi sincronizare dintre Parlamentul şi Guvernul de la Chişinău. Mai mult decât atât, SUA va susține Republica Moldova în obținerea programului de țară cu Fondul Monetar Internațional, dacă toate precondițiile FMI vor fi realizate". Este mesajul transmis de adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland și adjunctul Asistentului Secretarului de Stat, Bridget Brink la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului Andrian Candu. 

Oficialii americani au salutat realizarea a peste 90% din prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare Republica Moldova – UE.

"SUA va susține Republica Moldova în obținerea programului de țară cu Fondul Monetar Internațional, dacă toate precondițiile FMI vor fi realizate", a fost declarația comună a înalților oficiali americani din cadrul întrevederii.

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland a menționat că apreciază buna sincronizare și cooperare dintre Parlamentul și Guvernul de la Chișinău.

"Felicit parlamentarii și Guvernul de la Chișinău pentru rezultatele obținute. Ați dat dovadă că se poate. Mergeți înainte și aveți deplinul nostru suport în realizarea reformelor", a declarat înaltul oficial american.

La rândul său, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink a menționat că dialogul social, asigurarea consensului și continuarea reformelor în Republica Moldova sunt esențiale.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită de lucru în SUA, în perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu