MERS SCANDINAV LA CHIŞINĂU: În Capitală a avut loc primul antrenament de acest gen

Embed:

Mersul pe jos cu mişcări energice ale mâinilor câştigă teren şi în ţara noastră. Este vorba despre mersul nordic, care este foarte popular în Europa de Vest.

Astăzi, în Capitală a avut loc primul antrenament de acest gen. La start s-au prezentat novicii care au decis să se mențină în formă și să se distreze în aer liber.

"Acum stăm prea mult la computer, aşa că mişcarea asta e bună pentru corectarea ţinutei, scoatem presiunea de pe articulații“, a spus antrenorul, Serghei Kulciţki.

Tot ce vă trebuie sunt o pereche de adidaşi comozi şi două beţe drepte ca cele pentru schi. Un turist din Slovenia, care întâmplător a trecut pe lângă locul antrenamentului, susţine că acest sport este foarte popular în ţara sa.

"Acest sport este destul de popular în Slovenia și alte țări europene. Foarte mulți turiști şi sportivi folosesc astfel de beţe. Eu nu practic acest sport, dar ei spun că este foarte benefic pentru mușchi".

Utilizarea beţelor pe toata durata mersului are o serie de beneficii fizice şi mentale. Acestea oferă sprijin și fac să se miște nu doar picioarele, ci și mâinile.

"Facem mişcare în mijlocul naturii, lucrează 90% din mușchi, respirăm aer curat, auzim păsările cântând, ne încărcăm cu energie pozitivă".

"Este un tip de mers pe jos special pentru a antrena mușchii inimii. Chiar și copiii sunt interesaţi de acest sport".

Mersul pe jos, chiar și pe distanțe scurte, este benefic la orice vârstă. Acesta stimulează toţi mușchii, menţine sănătatea inimii și a plămânilor şi ajută la pierderea în greutate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu