Merkel va păşi la Chişinău pe covoare verzi în loc de roşii

Embed:

Cancelarul german, Angela Merkel, va fi întâmpinată pe aeroport într-un mod mai special faţă de ceilalţi oficiali străini, care ne-au vizitat ţara. Militarii gărzii de onoare vor îmbrăca uniforme de gală pe care le poartă doar de Ziua Independenţei. Şi Palatul Republicii a căpătat un nou aspect.

"Este un ceremonial foarte elegant, sobru care întruneşte atât latura protocolului clasic cât şi anumite de elemente de ceremonial naţional", a declarat Veaceslav Dobândă, şef de protocol.

Călătorii care au programate zboruri cu avionul sunt sfătuiţi să se prezinte mai devreme la aeroport.

"O atenţionare pentru pasageri, trebuie să se prezinte ca de obicei, cu două ore înainte de decolare. Să fie atenţi la trafic ca să reuşească în timp util efectuarea tuturor formalităţilor", a afirmat Adriana Doruc, PR manager, Aeroport.

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri şi la Palatul Republicii. După ce au fost aranjate scaunele pentru cei peste o mie de oaspeţi, pe holuri şi în sală au fost întinse covoare de culoare verde, în loc de cele roşii.

"Ne-au adus verzi, le-am întins aşa cum ni s-a cerut", a menţionat Gheorghe Chifuleac, vicedirectorul Palatului Republicii.

Premierul şi cancelarul german vor sta alături, pe scaune diferite de cele ale invitaţilor.

Discursul Angelei Merkel va putea fi urmărit pe patru ecrane imense, instalate în incinta şi în faţa Palatului Republicii. De asemenea, pe traseul pe care se va deplasa delegaţia străină, gurile de canalizare au fost sudate. Securitatea Angelei Merkel va fi asigurată de 300 de ofiţeri moldoveni, precum şi agenţi ai serviciilor specializate din Germania.

"Situaţia este bună. Nu avem informaţii care ar pune în pericol viaţa demnitarului german", a declarat Igor Bodorin, directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

Angela Merkel vine la Chişinău, miercuri. Deocamdată nu se ştie cât va costa bugetul de stat vizita cancelarului german.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu