Merkel se va deplasa prin Chişinău cu o maşină blindată. Pentru utilizarea automobilului, statul va cheltui 150 de mii de lei

Embed:

Cancelarul german, Angela Merkel, se va deplasa pe străzile Chişinăului cu o maşină blindată, special închiriată de către agenţii de securitate moldoveni de la o companie auto din Germania. Pentru utilizarea automobilului, statul va cheltui 150 de mii de lei.

Condiţia de a închiria o maşină blindată a venit din partea agenţilor germani de securitate. Astfel, Angela Merkel se va deplasa în timpul vizitei în Moldova, cu un AUDI A8 cu nivel de securitate B7, al cărei preţ se ridică la peste 700 de mii de euro. Acest model de blindată este folosit de obicei de către oficiali de rang înalt, pentru securitate maximă în timpul deplasărilor.

Carcasa blindată de care dispune, cât şi geamurile speciale nu permit gloanţelor şi schijelor provenite de la grenade sau explozibili să pătrundă în interior. Maşina mai este dotată cu o instalaţie autonomă de oxigen care se include automat în caz de atac chimic. Printre dotările speciale se mai numără un pachet de stingere a incendiilor şi sistemul de comunicare cu un punct fix din exterior.

Un alt element de securitate sunt cauciucurile ce permit automobilului să se deplaseze cu până la 80 de km/h chiar dacă anvelopele au fost perforate de gloanţe. Tot pachetul de siguranţă cântăreşte până la 700 de kilograme, în timp ce masa totală a maşinii depăşeşte cu uşurinţă 3 tone. Motorul cu 12 cilindri de 6.3 litri produce peste 500 de cai putere, suficient ca limuzina blindată să atingă o viteză maximă de 210 kilometri la oră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu