Merkel către Putin: În Germania, membrele grupului Pussy Riot nu ar fi fost închise pentru acţiunile lor

Embed:

Angela Merkel şi-a exprimat îngrijorarea faţă de încălcarea libertăţilor cetăţenilor în Rusia, dar şi în legătură cu măsurile adoptate recent împotriva unor opozanţi ai regimului de la Kremlin. În cadrul unei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, oficialii s-au referit şi la situaţia din Siria şi la escaladarea violenţelor între Israel şi Fâşia Gaza.

"Mi-am exprimat îngrijorarea faţă de anumite legi. Cred că trebuie să discutăm, în mod deschis şi onest despre aceste subiecte. Dialogul însă este doar o precondiţie pentru înţelegerea şi identificarea acestor conflicte", a declarat Angela Merkel.

Oficialii au discutat şi despre membrele grupului Pussy Riot. Angela Merkel a spus că în Germania tinerele posibil nu ar fi fost închise pentru acţiunile lor. În replică, preşedintele Rusiei i-a sugerat cancelarului să analizeze obiectiv cazul. Vladimir Putin a declarat că tinerele sunt antisemite, motiv pentru care nu le-a susţinut.

"Membrele grupului Pussy Riot, sau cel puţin una dintre ele, au atârnat trei sperietori într-un supermarket din Moscova, cu inscripţia "evreu" şi "imigrant", făcând astfel apel la eliminarea acestor oameni din Moscova. Este o acţiune antisemită şi nu cred că Germania modernă ar trebui să susţină antisemitismul", a declarat Vladimir Putin.

Totodată, Vladimir Putin a declarat că problema regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană este singurul obstacol din relaţiile bilaterale ruso-germane. La rândul său, şeful Guvernului german a spus că Rusia are o cale lungă de parcurs până când cetăţenii săi vor putea călători liber în statele din comunitatea europeană. În cea ce priveşte violenţele dintre Israel şi Fâşia Gaza, cancelarul german a subliniat că gruparea Hamas este vinovată de escaladarea conflictului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu