Merg la şcoală pe bicicletă. Elevii liceului din Costești promovează un mod sănătos de viață

Embed:

Merg la şcoală pe bicicletă. Este vorba despre elevii Liceului Teoretic "Olimp" din Costești, Ialoveni, care au decis să promoveze astfel un mod sănătos de viață.

Până acum, problema principală era lipsa unei parcări pentru transportul lor pe două roţi.

În ajutor le-a venit o organizaţie neguvernamentală care a amenajat o parcare pentru biciclete. 

Corina Breahnă are 18 ani şi în fiecare dimineață parcurge aproape trei kilometri cu bicicleta. Pe lângă faptul că practică un mod sănătos de viață, tânăra economisește și timp.

Dacă ar fi să meargă pe jos, ar ajunge la şcoală în 20 de minunte.

"Sunt foarte entuziasmată în fiecare dimineață, doar cu gândul că voi merge cu bicicleta, mă voi încălzi, voi practica puțin sport până la școală pentru că am o distanță destul de mare până aici. Prima mea bicicletă o am de la vârsta de la trei ani și asta e un succes care datorează atitudinea mea din prezent", a spus eleva Corina Breahnă.

Și colegii mai mici i-au urmat exemplul și vin la școală cu bicicleta.

"Prefer să vin cu bicicleta deatâta că e un mod de viață mai sănătos, te ajută la îmbunătățirea stării organismului”

Profesorii din liceu salută iniţiativa elevilor şi spun că mersul pe bicicletă le aduce doar beneficii pentru sănătate.

"Mergând pe bicicletă, făcând ciclim elevul primește o doză de adrenalină mai mare, deci începe să lucreze inima, să lucreze plămânii la un efort mai mare, mai bine, începe circulația sangvină", a afirmat profesorul de educaţie fizică, Tudor Grigoriţă.

Ideea de amenajare a unei parcări pentru biciclete aparţine unei organizaţii neguvernamentale din Costești. Proiectul a fost realizat după ce ONG-ul a obţinut un grant.

"A venit ideea așa instantaneu. Stăteam la masă și de ce să nu facem o parcare pentru bicicletă și atunci am făcut, și am început să căutăm cum ar arăta o parcare ideală, dacă va avea vreun rol, dacă nu", a afirmat organizatorul proiectului Doina Andronic.

Parcarea are 30 de locuri pentru biciclete.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu