Mercenari ruși din temutul grup Wagner ar fi ajuns în Venezuela pentru a-l apăra pe Maduro

Rusia ar fi trimis mercenari din grupul CMP Wagner în Venezuela, pentru a-i asigura "protecție fizică" lui Nicolas Maduro. Cel puțin asta susține Evgheni Șabaev, atamanul (liderul) organizației paramilitare cazace Khovrino, cu legături la vârful Ministerului rus de Apărare.

Evgheni Șabaev a declarat că grupului Wagner i s-ar fi ordonat să „organizeze cât mai repede o trupă de mercenari care să asigure paza celor mai importante personalități publice” din Venezuela, relatează Lenta.ru, citează digi24.ro.

Mercenarii ar fi aterizat la bordul a două avioane charter la Havana, capitala Cubei, de unde au luat un zbor, pe 22 ianuarie, spre Caracas.

Această informație vine acum să completeze o știre din mai 2018, pe fondul alegerilor prezidențiale din Venezuela, câștigate de Nicolas Maduro și catalogate drept ilegitime de o largă parte a comunității internaționale. Chiar în pragul alegerilor, un alt lider de organizație paramilitară declara că o garnitură de mercenari Wagner ajunsese la Caracas, subliniază Jamestown Foundation într-o analiză. Circa 400 de mercenari ar fi activat atunci în Venezuela, conform Focus.ua.

Cum era de așteptat, Ministerul Apărării din Rusia a respins aceste declarații, iar purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a afirmat inițial că nu are nicio informație în acest sens, pentru a adăuga apoi că probabil este o altă farsă, potrivit Rosbalt.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu