Mercedes-Benz pregătește în secret o gamă de mașini electrice

Gama de modele "i" de la BMW și gama "e-tron" de la Audi vor avea rivali direcți din partea celor de la Mercedes-Benz. Numele platformei și a liniei de modele electrice va fi, spun voci din presa germană, Ecoluxe, informează automarket.ro.

Trendul pe care Tesla Motors l-a pornit în industria auto începe să acopere încet toți constructorii mari. Mașinile electrice, văzute acum câțiva ani ca un soi de moft al unor producători auto și ca o soluție pentru viitorul îndepărtat, devin o realitate palpabilă, iar vânzările acestui tip de automobile reușesc să crească de la an la an.

În aceste condiții, lansarea gamei "i" de la BMW și anunțul oficial al celor de la Audi, care au recunoscut ieri că vor dezvolta mașini pur electrice în următorii trei ani, vin ca o confirmare a faptului că drumul industriei va trece în următoarea perioadă printr-o schimbare radicală.

Deși a testat apele prin versiuni electrice ale unora dintre modelele sale, B-Klasse și Smart EV fiind cele mai bune dovezi în acest sens, Mercedes-Benz nu a prezentat niciodată planuri clare legate de dezvoltarea unor modele pur electrice care să se lupte de la egal la egal cu mașini precum Tesla Model S sau viitoarele Model X - SUV-ul pregătit și anunțat de constructorul american - și Model III, o electrică premium de dimensiunile lui Seria 3 care va apărea pe piață în cursul anului 2015.

Totuși, publicația germană Autobild anunță faptul că Daimler dezvoltă în secret o platformă dedicată 100% modelelor electrice, aceasta aflându-se în acest moment în teste. Numele gamei de modele cu emisii zero ar urma să fie Ecoluxe, iar mașinile pe care le va acoperi acest nume vor fi pe piață până la finalul acestui deceniu.

Conform primelor informații venite dintre Germania, platforma Ecoluxe le va da posibilitatea celor de la Mercedes de a dezvolta modele pe o plajă largă de dimensiuni, cel mai mic urmând să fie de talia lui C-Klasse, iar cel mai mare de mărimea lui S-Klasse

SUV-urile nu sunt nici ele excluse din această ecuație, platforma Ecoluxe urmând să ofere posibilitatea implementării tracțiunii integrale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu