Mercedes a ocupat primele două locuri de pe podium după ce a câştigat Marele Premiu al Spaniei

Embed:

Nico Rosberg a câştigat Marele Premiu al Spaniei la Formula 1! Germanul s-a impus la Barcelona în faţa coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton şi a lui Sebastian Vettel.

Nico Rosberg a profitat din plin de pole position-ul obţinut sâmbătă pe circuitul de la Barcelona şi şi-a adjudecat fără emoţii prima victorie din acest sezon. Pilotul echipei Mercedes a avut un start foarte bun şi şi-a menţinut prima poziţie până la finalul cursei.

Lewis Hamilton s-a clasat pe locul doi după o luptă acerbă cu Sebastian Vettel, care a completat podiumul. Germanul a fost urmat de Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen.

McLaren a avut parte de o nouă cursă dezamăgitoare în care nu a reuşit să obţină niciun punct. Fernando Alonso a abandonat înainte de jumătatea cursei din cauza unei probleme tehnice la frâne. Coechipierul său Jenson Button a ratat startul şi a coborât de pe 14 pe 18.

Lewis Hamilton a rămas lider în clasamentul general al sezonului. Rosberg este pe locul doi având cu 20 puncte mai puţine decât britanicul.

Cea de-a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe 24 mai în Principatul Monaco.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu