Mercedes a adus la Detroit rivalul direct al noului BMW X6 M (FOTO)

Embed:

Rivalul direct al noului BMW X6 M, noul Mercedes-AMG GLE63 Coupe, debutează la doar câteva săptămâni de la lansarea modelului GLE Coupe standard. Modelul ascunde sub capotă un V8 twin-turbo de 5.5 litri care produce 577 de cai putere și îi permite automobilului să ajungă la prima sută de km/h în doar 4,2 secunde, notează autostrada.md.

mercedes-amg_gle_63_coupe_4

Timpul necesar pentru sprintul 0-100 de km/h este identic cu cel al SAC-ului bavarez BMW X6 M, puterea însă este mai mare cu 2 CP. Cuplul motor anunțat este de 760 de Nm (plus 10 Nm comparativ cu X6-le M), iar cutia de viteze este 7G-Tronic-ul AMG SPEEDSHIFT PLUS care transmite puterea către toate cele patru roți ale sistemului de tracțiune 4MATIC.

mercedes-amg_gle_63_coupe

Similar celorlalte modele Mercedes-AMG, și GLE-ul Coupe iese în evidență prin spoilerul frontal mai agresiv, brandingul AMG prezent atât pe caroserie, cât şi pe frâne sau la interior, precum și prin jantele uriașe de tocmai 22 de inci!

mercedes-amg_gle_63_coupe_1

La interior nu lipsesc scaunele sport, volanul cu trei spițe, elementele decorative din aluminiu, tapițeria din piele nappa și logo-ul AMG menit să-i reamintească stăpânului în ce bijuterie de automobil se află acesta.

mercedes-amg_gle_63_coupe_2

Noul Mercedes-AMG GLE 63 Coupe își va uimi pasagerii și prin suspensia sport AMG Ride Control și majoritatea sistemelor de siguranță pe care le are la activ Mercedes pe cele mai recente modele ale sale. Lansarea comercială a noului GLE 63 Coupe va avea loc la început de vară, iar printre rivali germanul îl va avea și pe Porsche-ul Cayenne Turbo S – SUV-ul cu aproximativ 550 de cai putere și 4,1 secunde necesare pentru sprintul de la 0-100 de km/h. Prețul noului GLE 63 AMG va fi anunțat mai târziu.

mercedes-amg_gle_63_coupe_5

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu