Meniuri VARIATE şi bucate mai DELICIOASE. Bucătăriile grădiniţelor din Bubuieci au fost reparate

Embed:
Peste 500 de copiii care frecventează cele două grădiniţe din Bubuieci, municipiul Chişinău, se vor putea bucura de acum încolo de un meniu mai variat cu bucate mai delicioase. Blocurile alimentare din cele două instituţii preşcolare au fost reparate şi dotate cu tehnică de bucătărie modernă.

"Maşina aceasta ne curăţă cartofi. Ne uşurează iarăşi activitatea bucătarilor, ca să nu stea să curăţe zilnic câte un sac de cartofi, este mult mai simplu".

Reparaţiile în blocul alimentar al grădiniţei nr. 1 din Bubuieci au durat o lună şi jumătate. Bucătăresele spun că datorită noilor aparate mâncarea va fi gătiă mult mai repede şi mai gustos.

"Dacă puteam să preparăm un borş într-o oră şi jumătate, acum preparăm în 40 de minute", a spus Svetlana Bobeica, bucătăreasă.

"Putem 100 de procente să respectăm meniul, copiii pot să mănânce totul copt, inclusiv, fructe coapte, legume coapte", a spus Rodica Budeci, directoarea grădiniţei numărul 1.

De tehnică modernă sunt mulţumiţi şi angajaţii grădiniţei nr. 2 din localitate.

"Combină, plită, tigaie, aceste hote ca să fie evacuate aburi, cazan electric, frigidere. Avem doar doi bucătari şi ca să reuşească să prepară de dimineaţă până seara toate productele. deci le va fi un ajutor foarte bun", a spus Irina Pănuţă, directoarea grădiniţei numărul 1.

Iniţiativa de a moderniza bucătăriile celor două instituţii preşcolare îi aparţine deputatului PDM, Valentina Buliga. Proiectul a costat 550 de mii de lei.

"Sper în continuare, că inclusiv acea majorarea de salariu, va motiva în continuare angajaţii acestei instituţii să nu plece ca să oprim acea migraţie a cadrelor din aceste instituţii preşcolare timpurii", a spus Valentina Buliga, deputat PDM.

La final, copiii au organizat un concert.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu