Meniu special la Rezervaţia "Plaiul Fagului". Mâncarea obişnuită pentru animale a devenit inaccesibilă din cauza chiciurii

Embed:

500 de cerbi nobili, căprioare şi mistreţi trăiesc în Rezervaţia "Plaiul Fagului". Din cauza chiciurii, care s-a format în această săptămână pe copaci, tufişuri şi iarbă, mâncarea obişnuită pentru animale a devenit inaccesibilă. În această situaţie, în ajutorul vieţuitoarelor vin oamenii.

Pe tot teritoriul rezervaţiei, de peste 5500de hectare, sunt plasate alimentatoare voluminoase, umplute în fiecare zi cu hrană. Meniul animalelor este diferit - fân, trifoi uscat, cereale şi chiar siloz amestecat cu mere zdrobite şi sare.  

"Putem să aducem şi două trei sănii pe zi, depinde de cât de repede se mănâncă. Copacii sun îngheţaţi şi nu pot mânca crengi şi este un ajutor pentru ele", spune angajatul de Rezervaţia "Plaiul Fagului", Vladimir Grosul.

Anual, rezervaţia pregăteşte pentru sezonul rece aproximativ 50 de tone de fân şi cam tot aceeaşi cantitate de cereale.

"Din Buget nu avem alocat nimic, toate sursele sunt proprii de la tăierile sanitare şi cele de construcţie. Avem patru iazuri şi 40 de hectare de pământ luat în arendă de la ţăranii din împrejur. Creştem singuri producţia pentru aceste animale", a menţionat directorul Rezervaţiei "Plaiul Fagului, Boris Curoş. 

"Plaiul Fagului" a primit statut de rezervaţie ştiinţifică în anul 1992.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu