Meniu mai bogat pentru copiii orfani din Capitală! Alocaţia zilnică de hrană, MAJORATĂ de luna viitoare

Embed:

Mai multe lactate, fructe şi legume în meniul copiilor din centrele de plasament din Capitală. Alocaţia zilnică de hrană a unui orfan va fi majorată, de luna viitoare, cu 10 lei.

Cuantumul a crescut de la 33 la 43 de lei și, respectiv, de la 35 la 45 de lei, în funcţie de vârsta beneficiarilor.

Majorarea a fost aprobată de consilierii municipali, cu o întârziere de nouă luni. 

La Centrul de Pasament pentru Copii de pe strada Ipate Soroceanu din Capitală își duc traiul 17 băieţi şi patru fete. Pentru a le asigura hrana necesară, bucătăreasa trebuie să inventeze zilnic meniuri care să nu coste mai mult de 45 de lei.

"Câtedată ajunge, câteodată vin copii flămânzi şi mai vor, dar nu avem de unde. Uneori ne străduim şi noi cu ce putem şi cum putem să le facem bucatele care şi le doresc ei. În meniu se dă acolo de două ori borş roşu, ei au vrut încă odată, am făcut eu un sacrificiu şi am adus de-acasă şi sfecă şi morcov", a spus bucătăreasa Iulia Buguţa.

Reprezentanții centrului spun că, din banii alocaţi suplimentar, vor cumpăra pentru copii lactate în cantinăţi mai mari.

"Toţi copiii care vin la noi în centru vin cu malnutriţie şi sunt copii cu dizabilităţi şi sugur că este necesar să avem mai mult calciu. Avem voie la trei litri de lapte pentru ca copii să mănânce terciul, cred că vom mări până la patru-cinci liptri de lapte ca să fie terciul mai bogat în vitamine şi în calciu", a spus managerul Centrului de Plasament pentru Copii, Andriana Zaslaveţ.

Unele produse obișnuite pentru ceilalți oameni, sunt doar un vis pentru orfanii de la casa de copii.

Pentru suplimentarea alocaţiei de hrană, în decursul unui an, Primăria Capitalei va cheltui pentru cei 57 de copii, aflaţi în grija autorităţilor în jur de două milioane de lei.

"Să ne punem întrebarea dacă copiilor noştri le este destul 43 de lei ca să mănânce o zi întreagă cu toate cele necesare, fructe, carne, de ce mai are nevoie un copil. Ne-am gândit că zece lei este o sumă foarte, foarte mică, dar decât nimic, zece lei oricum ne va ajuta", a spus şeful interimar al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Rodica Terehovschi.

În municipiul Chişinău activează cinci centre de plasament pentru copiii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu