Menajere cu diplomă. Solicitările pentru cursurile de îngrijire a bătrânilor devin un fenomen de amploare

Embed:

Tot mai multe persoane se înscriu la cursuri de îngrijire a bătrânilor. Potrivit specialiştilor, fenomenul ia amploare, odată cu creşterea numărului persoanelor în etate.

Totodată, unele femei vor să obţină o calificare pentru a putea munci peste hotare, unde angajatorii solicită, deseori, astfel de diplome. Femeile învaţă la cursuri cum să îngrijească de persoanele în etate. 

Asistentul medical Maria Mogoreanu spune că: “Persoana care îngrijeşte un bătrân trebuie să cunoască cum trebuie să dea medicamente şi să aibă grijă să le dea toată vremea. Are mare importanţă şi alimentaţia persoanelor, mâncarea cum trebuie să fie pregătită pentru că fecare boală are o alimentaţie specială”. 

Cursurile sunt contra cost, iar beneficiarii obţin o diplomă recunoscută inclusiv peste hotare. 

Costul cursului este de 700 de lei. Acest curs este aprobat de Ministerul Educaţiei, avem şi recenzii de la Liga medicilor din Moldova”, spune directorul agenţiei, Tudor Bîcu.

“Am ales aceste cursuri pentru a pleca în Israel pentru a lucra. Documentele deacum sunt în Israel şi aştept chemare şi îmi trebuiesc aceste cursuri ca să ştiu mai precis ce mă aşteaptă”, spune o participantă.

Am hotărât că şi în ţara noastră mulţi bătrâni au nevoie de îngrijire şi bolnavi sunt, am mama mea bolnavă”, spune altă femeie.

“Pe viitor ori aici în Moldova, ori peste hotare unde va fi nevoie să fac şi eu lucru”, susţine altă participantă.

În prezent, în Moldova locuiesc peste 500 de mii de persoane cu vârsta de peste 60 de ani. La începutul acestui an la evidenţa instituţiilor de protecţie socială erau peste 660 de mii de pensionari, cu aproape 10 mii mai mult decât anul trecut. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu